Betonkernactivering

Wat is Betonactivering of BKA

Als men spreekt van betonkernactivering (BKA) wil men verwijzen naar het pompen van een vloeistof door zeer lange diffusiedichte buisnetwerken die zijn verwerkt in de betonnen vloer of plafond en de ruimte verwarmen of koelen. Deze fijne leidingen worden aan de wapeningsnetten bevestigd en worden verwerkt in de beton, die dan als buffer werkt in de warmtebelasting.

Hierdoor werken de vloeren, plafonds of muren als het ware als één grote radiator of koelingselement rondom het gebouw. Door de hedendaagse ecologische bouwnormen is er maar een klein verlies bij verwarmen of koelen van je woning

Betonkernactivering is het beïnvloeden en gebruikmaken van de bouwmassa met als doel een aangenaam en behaaglijk binnenklimaat te creëren. Het principe is gebaseerd op  accumulatie van warmte en koude in de bouwconstructie (warmteaccumulatie). Er wordt ook wel gesproken over de thermische massa. De betonmassa werkt als buffer in de warmtebelasting.

Het betonactivering systeem is daarnaast nog een compatibel met warmtepompen en andere bestaande verwarmingssystemen.

Tijdens je keuze is het belangrijk om na te gaan hoe men de betonkernactiviering kan integreren in de woning. De medewerkers van Johan Goens begeleiden je graag in deze zoektocht en leggen je uit wat er belangrijk is om te weten van betonactivering.

Onze techniekers zijn vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van betonactivering. Zo krijgt U de garantie dat U wij U correct informeren en nog lang genot heeft van uw betonactivering.

Heeft u nog vragen of wenst een offerte, aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Team Johan Goens
Verwarming en Sanitair Goens Veurne