Zonnecollectoren

Slim investeren in zonnecollectoren

De  werking van een  zonnecollector is zeer simpel proces maar ook zeer inovatief proces.  Als een metalen buis een poos in de vlakke zon ligt zal het opwarmen. Een zonnecollector bestaat uit een kader waar metalen buizen zijn op vast gemaakt. Een vloeistof stroomt doorheen de buizen en voert opgenomen warmte mee.

Een veelvoorkomende type van zonnecollectoren zijn de vlakke zonnecollectoren die uit een ondiepe bak bestaat met verschillende lagen waarin de glazen afdekplaat, absorber en isolatiemateriaal zijn aangebracht.  Door de combinatie van zon en warme lucht zal het water met behulp van de absorber het water verwarmen.

Daarnaast kan men ook kiezen voor de vacuüm zonnecollectoren.

Vacuüm isoleert een buis beter en heeft daarom minder stralingsverlies dan bijvoorbeeld de vlakke collectoren. De vacuüm zonnecollectoren met vacuümsystemen zijn dan wel duurder, maar het rendement is hoger.

Tijdens je keuze is het belangrijk om na te gaan wat het rendement is van de zonnecolletoren en welke passen bij de bestaande installatie. De medewerkers van Johan Goens begeleiden je graag in deze zoektocht en leggen je uit wat er belangrijk is om te weten tijdens de aankoop van een zonnecollector.

Onze techniekers zijn reeds enkele jaren vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van zonnecolletoren. Zo krijgt U de garantie dat U wij U correct informeren en nog lang genot heeft van de zonnecolletoren.

Heeft u nog vragen of wenst een offerte, aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Team Johan Goens
Verwarming en Sanitair Goens Veurne