Badkamer en kelderventilatie

Waar is ventilatie meest noodzakelijk

Veelal zijn de badkamer en de kelder de vochtigste ruimtes in de woning.

Wanneer men in de badkamer doucht of een bad neemt, ontstaan er hete waterdampen die snel zorgen voor ongewenste vochtplekken of schimmel. Indien men dan niet beschikt over een gepast ventilatorsysteem zal men na tijd last krijgen van vocht in de badkamer. Badkamerventilatoren bieden dan meestal een gepaste oplossing voor het vochtprobleem in de badkamer.

Deze ventilatoren zorgen ervoor dat de opstijgende waterdampen onmiddellijk verdwijnen en er geen vochtplekken of schimmel kan ontstaan in de badkamer. Zo zal de ruimte steeds gevuld worden met frisse en droge lucht, wat ook voor de gezondheid van belang is.

In de kelder zal het vocht probleem zich meestal stellen door opstijgend grondwater, insijpelend water en/of  slechte verluchting. Meestal zal dit vochtprobleem pas in laat stadium ontdekt worden daar men in de kelder minder frequent aanwezig is. Ook hier bestaan er verschillende ventilatiesystemen die dit probleem op een correcte manier kunnen oplossen.

Ook voor nieubouw kan men bij ons terecht voor informatie en plaatsing van ventilatiesystemen op maat van uw woning of project

In het gamma van ventilatie heeft men keuze uit verschillende soorten, merken en grootte van ventilatiesystemen voor de kelder of de badkamer. De medewerkers van ventilatie Goens zullen met U het probleem bespreken en indien nodig uw woning komen bezoeken om zo vast te stellen waar het vochtprobleem vandaan komt en welke ventilatieoplossing het beste bij uw woning past.  

Onze techniekers zijn reeds enkele jaren vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van ventilatiesystemen voor de badkamer en de kelder.