Vuilwaterpompen

Vuilwaterpompen voor kelders, vijvers, bouwsites, overstromingen

Ook bij vuilwaterpompen kan men kiezen uit verschillende types van waterpompen die op maat uw waterprobleem kunnen oplossen. Het is dan ook belangrijk om na te gaan voor welke situatie uw de vuilwaterpomp wil gebruiken.

Daarbij speelt de doorlatenbaarheid van vaste delen bij de vuilwaterpomp een grote rol. Hierbij spreekt men van het afval dat in het water aanwezig is en via de waterpomp moet worden opgezogen. Indien het afval uit te grote delen bestaat is er de kans dat de pomp geblokkeerd raakt en dusdoende droogloopt, waarbij de vuil-water-pomp zal stuk gaan .

Vuilwaterpompen om ondergelopen kelders mee leeg te pompen zullen veelal een kleinere doorlatenbaarheid kennen dan de vuil-waterpompen die grote plassen op bouwsites moeten wegpompen of waterpompen die tijdens overstromingen huizen of straten moeten vrijwaren.

Daarnaast is het belangrijk om te weten welke de maximale hoeveelheid water is dat de waterpomp kan verwerken per uur of de zogenaamde "pompcapaciteit". De capaciteit van deze vuilwaterpompen is sterkt beïnvloed door de zwaartekracht waar het water moet tegenop werken. Met andere woorden, een vuilwaterpomp zal minder water kunnen verwerken als het water naar boven moet worden getransporteerd dan omgekeerd. 

De maximale hoogte die een vuilwaterpomp kan bereiken is aangeduid door de druk die de waterpomp kan opwekken. Zo kan een vuilwaterpomp van “2 bar” ongeveer 20m hoogte bereiken.

Onze techniekers zijn reeds enkele jaren vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van vuilwaterpompen.

Heeft u nog vragen of wenst een offerte, aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Team Johan Goens
Verwarming en Sanitair Goens Veurne

 

Vuilwaterpomp Goens Johan Vuilwaterpomp Goens Johan Vuilwaterpomp Goens Johan