WKK of warmtekrachtkoppeling

Hoe werkt een WKK of warmte krachtkoppeling

Warmte krachtkoppelingen zijn modules die via warmte en stroom energie opwekken. Hierdoor zullen de energiekosten verminderen en worden de overdrachtsverliezen en rookgasemissies beperkt.

Warmte en elektriciteit zijn allebei bronnen van energie, echter zijn deze niet gelijkwaardig. Waar elektriciteit gemakkelijk te transporteren is en dus op afstand kan worden opgewekt, moet men voor warmte over een boiler of ketel beschikken die bij voorkeur dichtbij de te verwarmen delen staat. 

De Warmte-Kracht-Koppelingen of WKK koppelt warmte en elektriciteit tot een energetisch proces waarbij de energieverliezen reduceren. Hierdoor bekomt men een veel hoger rendement dan bij de traditionele verwarmingssystemen.

Daarnaast is men minder afhankelijk van de gebruikelijke energieleveranciers door de eigen elektriciteitsproductie waarvan men bij overproductie de stroom terug op het net kan brengen.

Grote centra zoals ziekenhuizen, sportinfrastructuur, hotels, pret- en vakantieparken zijn uiterst geschikt voor deze energieinstallaties en zullen op korte termijn hun investering terug verdienen.

Tijdens je keuze is het belangrijk om na te gaan wat  je wil verwarmen en welk warmtekrachtkoppelingen er het beste past bij je onderneming. De medewerkers van Johan Goens begeleiden je graag in deze zoektocht en leggen je uit wat er belangrijk is om te weten tijdens de aankoop van een warmtekrachtkoppelingen.

Onze techniekers zijn vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van warmtekrachtkoppelingen. Zo krijgt U de garantie dat U wij U correct informeren en U nog lang genot heeft van uw warmtekrachtkoppelingening.

Team Johan Goens
Verwarming en Sanitair Goens Veurne