Drukverhogingspompen

Drukverhogingspompen en drukverhogingsinstallaties

Indien men de druk van het water wil verhogen in een gebouw of woning kan men gebruik maken van drukverhogingspompen.

De drukverhogingspomp is een onderdeel van de drukverhogingsinstallatie die daarnaast nog bestaat uit een expansievat en een terugslagklep.

De drukverhogingspomp pomp het stadswater tot aan het expansievat die daarna onder voldoende druk alle leidingen en kranen voorziet van water. Zodra men water verbruikt en de druk dreigt te verliezen springt de drukverhogingspomp opnieuw bij om een minimum druk te kunnen verzekeren. Om de druk stabiel te houden zorgt de terugslagklep dat de aanvoer en afvoer gescheiden zijn. Zo is de kans op drukverlies onbestaande en moet de drukverhogingspomp niet constant water bijpompen.

Deze drukverhogingspompen worden echter niet alleen in hoge woningbouw toegepast of aan het waternet van de stad gekoppeld. Zo kan men deze systemen ook koppelen met regenwaterreservoirs voor tuin of vijvers.

Maar ook in huis kan een drukverhogingspomp een meerwaarde bieden. Door het steeds groter wordende comfort thuis zoals vaatwas, wasmachine, wellnes, enz zijn er ook steeds meer apparaten die rekenen op water en de waterdruk.

Onze techniekers zijn reeds enkele jaren vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van drukverhogingspompen of drukverhogingssystemen

Heeft u nog vragen of wenst een offerte, aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Team Johan Goens
Verwarming en Sanitair Goens Veurne

 

Drukverhogingspompen voor appartementen en grotere woningen Drukverhogingspompen voor appartementen en grotere woningen