Waterverzachter

Waarom een waterverzachter

Met de hulp van een waterverzachter maak je komaf met kalkaanslag in huishoudtoestellen en waterleidingen. Je water zal aangenamer voelen en smaken en je zal ook geen tijd meer moeten spenderen aan het ontkalken van machines. voelen bij het wassen en heeft daarnaast nog tal van andere voordelen.

Een waterverzachter kan je het best vergelijken met een waterzuiveringsinstallatie op kleine schaal. Hij wordt geplaatst in de kelder, berging of garage waar het stadswater binnenkomt en zal het water vrijmaken van kalk door het gebruik van zout. Na de reiniging is het water kalkvrij en kan het verdeeld worden naar de waterleidingen.

De prijs van een waterontharder is vaak het eerste vergelijkingspunt bij het kiezen van een toestel. Niet altijd een terechte vergelijking want ook het verbruik voor een regeneratie en de kostprijs van een onderhoud kan de prijs op lange termijn sterk beïnvloeden. Wanneer je ook de winst door het vermijden van kalkaanslag in rekening brengt zal je al snel zien dat de investering zeker loont.

Kalk in het water heeft een grote impact op de levensduur van kranen en huisdhoudtoestellen zoals een koffiezetapparaat, wasmachine, stoomcabine, boiler of afwasmachine.

Met de hulp van een waterontharder vermijd je kalkaanslag wat nefast is voor de goede werking van je toestellen. Daarnaast zal zacht water ook gunstiger zijn voor het verbruik van zeep en zal je huid ook veel zachter aanvoelen na het wassen.

Onze techniekers zijn reeds enkele jaren vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van vuilwaterpompen.

Heeft u nog vragen of wenst een offerte, aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Team Johan Goens
Verwarming en Sanitair Goens Veurne