Hydrofoorpompen

Hydrofoorpompen voor grondwater, regenwater en stadswater

Een hydrofoorpomp of druk-verhogende pomp is een zelfaanzuigende systeem dat men gebruikt om de waterdruk te verhogen in een woning of appartementsgebouw.

Zo kan men deze pompen aansluiten op grondwater en regenwater om tuinen en gazons te besproeien of aan te sluiten op sanitaire installaties zoals toiletten of wasmachines. Soms worden deze ook gebruikt om de druk van het stadwater te verhogen in bijvoorbeeld hoge appartementsgebouwen.

De hydrofoorpomp zuigt het water uit de waterbron door een luchtledige circuit om een maximale kracht te generen. Daar de pomp zichzelf afkoelt door het water dat er doorheen stroomt is het belangrijk dat deze hydrofoor niet kan “drooglopen” of aanstaat zonder dat er water doorheen gaat. Indien men kiest voor een hydrofoorpomp uitgerust met een interne droogloopbeveiliging is dit gevaar onbestaande.

Belangrijk is ook dat niet al deze pompen gebouwd zijn om continu te draaien en water te pompen. Doch bestaan er zwaardere types van hydrofoorpompen die dit wel aan kunnen, onze medewerkers zullen U graag informeren en begeleiden in uw noden. 

Types van hydrofoorpompen:

  • Drukgestuurde Hydrofoorgroepen
  • Hydrofoorgroepen met elektronische drukregelaar
  • Hydrofoor dompelpomp met ingebouwde drukregelaar
  • Hydrofoorgroepen met frequentieregeling

Tijdens je keuze is het belangrijk om na te gaan welke hydrofoorpomp er het beste past bij je woning. De medewerkers van Johan Goens begeleiden je graag in deze zoektocht en leggen je uit wat er belangrijk is om te weten tijdens de aankoop van hydrofoorpomp .

Onze techniekers zijn reeds enkele jaren vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van hydrofoorpomp . Zo krijgt U de garantie dat U wij U correct informeren en U nog lang genot heeft van uw hydrofoorpomp in uw woning.

Heeft u nog vragen of wenst een offerte, aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Team Johan Goens
Verwarming en Sanitair Goens Veurne

 

Hydrofoor pomp plaatsing en afstelling Goens Johan Hydrofoor pomp plaatsing en afstelling Goens JohanHydrofoor pomp plaatsing en afstelling Goens Johan Hydrofoor pomp plaatsing en afstelling Goens Johan