Luchtverwarming

Indirecte luchtverwarming

Het principe van luchtverwarming werkt op basis van constante luchtcirculaties die zich door geïsoleerde kanalen doorheen de woning nauwkeurig verspreiden via roosters in vloeren, wanden of plafonds. Dankzij de retourroosters met stoffilter zal de luchtaanvoer opnieuw opgewarmd worden door de luchtverwarmingsketel en zich opnieuw verspreiden in de verschillende kamers van de woning.

Deze techniek resulteert in een snelle opwarming van de woning en zorgt voor een constante aanbreng van zuivere lucht. In ruimtes waar er veel vocht aanwezig is zorgt een apart kanaal dat de lucht wordt afgezogen en na de recuperatie van de warmte naar buiten afgevoerd.

Luchtverwarming kan men aansluiten op een (condenserende) centrale verwarmingsketels of op een indirecte ketels in combinatie met  warmtepompen, zonneboilers, enz.

Directe luchtverwarming (luchtverhitters)

Om grote hallen of opslagplaatsen te verwarmen kiest men best voor een systeem met directe lucht namelijk luchtverhitters. Deze luchtverwarmers zijn ideaal om op een efficiënte manier grote ruimtes te verwarmen.

De vaste luchtverhitters worden geïnstalleerd in de richting van het te verwarmen deel, net onder plafond. De verstelbare uitblaasbuizen zorgen voor een evenredig verdeling en homogene temperatuur. Hierdoor  zorgt de directe luchtverwarming voor een hoge inductieratio van het hele gebouw maar op de best mogelijke energiezuinige manier.

Deze luchtverwarmers kunnen worden aangesloten op een warm of koud warmwatercircuit al dan niet met een boiler of warmtepomp. Indien men wenst kan men kiezen voor systemen met directe lucht die zowel verwarmen als koelen.

Zelf indien er extreme temperatuurschommelingen voordoen bestaan er Aero thermen die ervoor zorgen dat u met een relatief lage kost comfortabel kan verwarmen.

Daarnaast kan men bij ons ook terecht voor mobiele en compacte luchtverhitters die werken op elektriciteit.  

Hoe herken ik een goede luchtverhitter?

Om een zo laag mogelijk transmissieverlies te hebben is het van belang dat er een lage temperatuurgradiënt en een goedluchtverdeling aanwezig is. Daarom zal een goede luchtverhitter de aangemaakte warme lucht zeer gelijkmatig over de ruimte verdelen waardoor het transmissieverlies heel wat minder is en men rekenen op een hoog inducerende warmtewerking met een goede luchtverdeling.

Tijdens je keuze is het belangrijk om na te gaan hoe je wil verwarmen en welk luchtverwarming er het beste past bij je woning. De medewerkers van Johan Goens begeleiden je graag in deze zoektocht en leggen je uit wat er belangrijk is om te weten tijdens de aankoop van luchtverwarming.

Onze techniekers zijn reeds enkele jaren vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van luchtverwarming. Zo krijgt U de garantie dat U wij U correct informeren en U nog lang genot heeft van uw luchtverwarming in uw woning.

Heeft u nog vragen of wenst een offerte, aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Team Johan Goens
Verwarming en Sanitair Goens Veurne