Regenwater recuperatie

Hoe mijn regenwater gebruiken?

Regenwaterrecuperatie is het opvangen en gebruiken van regenwater. Regenwater is een goed alternatief voor drinkwater bij toepassingen waar geen dure drinkwaterkwaliteit nodig is, bv. toiletspoeling, wasmachine, tuinberegening of vijvervulling...

Regen bevat immers geen chloor en vernietigt dus ook geen nuttige organismen.

Planten reageren ook beter op regenwater omdat het zachter is en geen kalk bevat. De kwaliteit van regenwater kan wel sterk verschillen per seizoen.

Regenwater kan wel beter niet worden gebruikt voor hygiënische doeleinden, vermits de microbiologische kwaliteit niet kan worden verzekerd, maar met de nodige UV-filter en/of koolstoffilter kan dit wel aangepast worden.

Tijdens je keuze is het belangrijk om na te gaan welke regentonnen of regenputten er het beste past bij je woning. De medewerkers van Johan Goens begeleiden je graag in deze zoektocht en leggen je uit wat er belangrijk is om te weten tijdens de aankoop.

Onze techniekers zijn reeds enkele jaren vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van regentonnen of regenputten. Zo krijgt U de garantie dat U wij U correct informeren en U nog lang genot heeft van uw regentonnen of regenputtenin uw woning.

Heeft u nog vragen of wenst een offerte, aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Team Johan Goens
Verwarming en Sanitair Goens Veurne

 

Regenwater recuperatie installatie Johan Goens Veurne