Water ontijzeraar

Waterontijzeraar voor bronwater en waterput

Als men beschikt over bronwater of een waterput kan dit een serieuze besparing opleveren in het budget. Doch moet men steeds voorzichtig zijn, daar de kwaliteit van dit water nooit kan gegarandeerd worden zonder nodige wateranalyses en bijhorende behandeling.

Het is dan ook belangrijk dat men goed weet welke stoffen aanwezig zijn in het water en men bewust is voor welke doeleinde het zal gebruikt worden. Bruine randen rondom bijvoorbeeld sanitaire douches of wastafels wijzen op een te hoog ijzergehalte in uw water.

Om dit tegen te gaan kan men kiezen voor waterontijzeraar. Het systeem is ontworpen op basis van een filter die de ijzerdeeltjes kan vasthouden en tijdens de spoeling kan verwijderen. Zo kan men vermijden dat tijdens de oxidatie deze ijzerdeeltjes aanslaan op de leidingen of sanitaire installaties.

Johan Goens helpt particulieren en industriële bedrijven met ontijzeraar analyses en bijbehorende oplossingen zodat uw leidingen een maximaal rendement hebben, niet verstoppen en gezond zijn voor het dagelijks gebruik van mensen. 

Onze techniekers zijn reeds enkele jaren vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van water ontijzeraarsystemen.

Waarom ijzer uit grondwater verwijderen

IJzerhoudend water kan verschillende technische problemen met zich mee brengen.

  • Verstoppingen van sproeidoppen, druppelaars, drinknippels en leidingen;
  • Roestneerslag op gewassen;
  • Inactivering van geneesmiddelen, zoals tetracyclines;
  • IJzer geeft een onaangename kleur, geur en slechte smaak aan het water;
  • Bacteriën vormen vaak een probleem bij ijzerhoudend water.