Brand blusinstallaties ( water)

Haspels installatie en onderhoud

Voor een snelle bestrijding van een interne brand in het gebouw kan men kiezen voor brandhaspels. Deze haspels kan men verkrijgen op een vaste voet of zwenkbare voet die pivoteert naar de richting waar je naartoe gaat.

Een brandhaspel bestaat uit een trommel, slang in synthetisch rubber, slangengeleider, straalpijp met multi-sproeier en een afstoprem voor de slang.

Indien men dit wenst kan men de brandhaspels, vast of wendbaar, laten wegwerken in een haspelkast. Doch moet men rekening houden dat de zwenkbare haspel beperking kent als deze is weggewerkt in de haspelkast.

Deze kasten in rood gelakte staalplaat beschermen de haspelinstallatie en zorgen ervoor dat onbevoegde geen gemakkelijke toegang hebben. Al onze brandhaspels zijn steeds NVBB goedgekeurd en conform volgens NBN-EN 671-1

Onze techniekers zijn reeds enkele jaren vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van brand haspel systemen.

Hydranten - Brandkranen installatie en onderhoud

Brandkranen of hydranten hebben het grote voordeel dat er tijdens een brand gemakkelijk, snel en kortbij water kan worden voorzien om te blussen.

Deze hydranten die gevoed worden door het stadsnet of door een eigen pompinstallatie zorgen ervoor dat er in geval van brand, de brandweer beschikt over een onuitputtelijke reserve aan water. Daarnaast kunnen zij hun slangen aansluiten zonder tijdverlies en moeten zij geen rekening houden met de beperking van mobiele watertanks.

Bij Johan Goens Veurne kan je terecht voor verschillende soorten hydranten of brandkranen. Wij plaatsen bovengrondse of ondergrondse hydranten en muurhydranten.

De door ons geplaatste hydranten beantwoorden allen aan de geldende normen:

  • Bovengrondse hydranten – ref: NBN S21-019
  • Ondergrondse hydranten – ref: NBN EN 14339
  • Muurhydranten – ref: NBN EN 671-2

Onze techniekers zijn reeds enkele jaren vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van hydranten of brandkranen. U  kan bij ons ook de verschillende koppelstukken en lansen verkrijgen.

Sprinklers installatie

Deze blusinstallatie met sprinklers brengt men aan tegen het plafond. Deze vaste constructie met sproeikoppen detecteert, signaleert en blust beginnende branden. Het blussysteem zal in werking treden vanaf dat de temperatuur in een ruimte een vooraf bepaalde grens overschrijdt.

Wanneer er zich zo een groot warmteverschil voordoet zal het glaspatroon dat in de sprinkler verwerkt is stuk springen. Hierdoor worden de sproeikoppen in de ruimte geactiveerd en sproeien ze evenwijdig met het plafond om de verzamelde gassen af te koelen en de brand te blussen.  

Een sprinklerinstallatie bestaat uit de sproeikoppen, leidingen, watertank en een pompinstallatie.

Onze techniekers zijn reeds enkele jaren vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van sprinklersystemen.

Brandblussers installatie

Een brandblusser kortbij de hand hebben is geen overdreven luxe. Voor je eigen private woning, een ondernemingen, kleine of grote gebouwen of opslagplaatsen, je weet nooit wat er kan gebeuren en dan kan een draagbare brandblusser je van veel ongenoegen besparen.

Alle door ons geplaatste en geleverde brandblussers beantwoorden aan de E3 norm. Indien men dus kiest voor de diensten van Johan Goens zorgen wij ervoor dat u voldoet aan de eisen onderhevig aan het ARAB en BENOR label voor de brandweer en de verzekering.

Onze medewerkers zullen U adviseren in de keuze voor het soort van brandblusser. Zo heeft men de keuze uit:

  • Schuimblussers: Class “A”  of scholen, burelen, rusthuizen, ziekenhuizen, voedingsindustrie enz.
  • Poederblussers: benzinestations, industriële omgevingen, enz
  • CO2 brandblusser: vooraf bepaalde risico’s of  elektrische installaties, keukens, enz

Wist U trouwens dat de aankoop van een brandblusser voor privégebruik fiscaal aftrekbaar is voor een draagbare schuimblusser of poederblusser van 6kg.

Onze techniekers zijn reeds enkele jaren vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van de verschillende types van brandblussers.