Ventilatie

Ventilatie en ventileren in huis, kelder of badkamer

Nieuwbouwwoningen of complete renovaties worden al van in 2006 verplicht om een  ventilatiesysteem  te voorzien in de woning. Deze beslissing werd gemaakt omdat slechte ventilatie met tijd kan lijden tot schimmels of onzuivere lucht en zo een gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Door de steeds betere ecologische isolatie is er minder tocht doorheen het huis waardoor er geen spontane ventilatie vloeit doorheen de woning. Vocht of muffe geurtjes zullen zich gemakkelijker vormen en sneller tot uiting komen.

Voor een gezonde levensstijl in het huis is het daarom belangrijk de ruimtes vlot en gemakkelijk te laten verluchten, zodat er voldoende kubieke verse lucht naar binnen kan komen. Men kan natuurlijk altijd de ramen en deuren opzetten maar dit zorgt vaak voor enorme warmteverliezen waardoor je weer extra moet gaan verwarmen.

Er bestaan echter verschillende ventilatiesystemen om op een gecontroleerde manier het huis te laten verluchten en men toch optimaal kan verwarmen. Zo bestaan er mechanische zuiveringsinstallaties die door middel van ventilators verse lucht aanzuigen of afvoeren maar kan men ook opteren om ventilatieroosters te plaatsen op de bestaande ramen.

De mechanische zuiveringsinstallatie kunnen via sensoren worden aangestuurd om zo verse lucht aan te zuigen en vervuilde lucht af te voeren. Hierdoor is de luchtvervuiling in het huis minimaal en is het steeds aangenaam vertoeven in de verschillende ruimtes.

Tijdens je keuze is het belangrijk om na te gaan welke de problemen zijn die wil oplossen en welk ventilatiesysteem er het beste past bij je woning. De medewerkers van Johan Goens begeleiden je graag in deze zoektocht en leggen je uit wat er belangrijk is om te weten tijdens de aankoop van een ventilatiesystemen.

Onze techniekers zijn reeds enkele jaren vertrouwd met het installeren, onderhouden en herstellen van ventilatiesystemen. Zo krijgt U de garantie dat U wij U correct informeren en U nog lang genot heeft van uw ventilatie in uw woning.

Heeft u nog vragen of wenst een offerte, aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Team Johan Goens
Verwarming en Sanitair Goens Veurne