Warmtepompen

Verkoop en plaatsing van warmtepompen in West-Vlaanderen

Meer en meer woningen worden uitgerust met een warmtepomp waar ze op een efficiënte manier worden ingezet voor verwarming, koeling en warmtapwater. Het is een degelijk alternatief voor fossiele brandstoffen waarbij men de verbruikskosten kan verminderen en het financiële rendement kan verhogen.

Deze duurzame energie zorgt ervoor dat U gebruik kan maken van de natuurlijke warmtebronnen uit de directe omgeving van de woning. Daarbij levert deze energiebron zowel in de winter als in de zomer constant energie.

Warmtepompen geleiden warmte, opgeslagen in de lucht of in de grond en aangemaakt door zonnewarmte, van buiten naar binnen. De damp wordt door een koelvloeistof verdicht zodoende dat de tempartuur kan stijgen en de dichtheid hoog genoeg is voor warmtevoorziening en waterverwarming.

Indien men warm water wil aanmaken voor hoge temperatuurradiatoren kan men kiezen voor een lucht-water warmtepomp. Wil men een pomp die instaat voor de productie van sanitair warm water kiest men best voor een combi-waterpomp.

Indien uw woning beschikt over een foto-voltaïsche installatie, is het zeker het overwegen waard om te kiezen voor een warmtepomp die het aandeel eigenverbruik optimaliseert en dus haar werking aanpast aan de opgewekte energie van foto-voltaïsche installatie.

Een correct geplaatste warmtepomp kan het energieverbruik tot 60% reduceren ten opzichte van gas of stookolie en tot 70% van een elektrische verwarming, afhankelijk van de woning, bestaande verwarmingssystemen en de isolatie.   

Daarnaast heeft een warmtepomp een erg lage onderhoudskost en een relatieve lange levensduur van 15 tot 20 jaar. Veel hangt af van de gewerkte warmte-uren van de warmtepomp.

Indien men een warmtepomp wil aankopen contacteert men best een ervaren specialist die met U alle voordelen en nadelen kan bespreken. Zo moet men er mee rekening houden dat men over voldoende grondoppervlak beschikt als men kiest voor buissystemen met een ondergronds horizontaal netwerk.

De medewerkers van Goens Sanitair zullen u graag te woord staan betreffende de aankoop, installatie en onderhoud van warmtepompen.

Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Info folder